Spørsmål og Svar

Om OmegaMed Extra, Omega-3 og Vitamin D og E

Hva er Omega-3?

Omega-3 er en gruppe livsnødvendige (essensielle) fettsyrer som kroppen er avhengig av for å fungere optimalt. Kroppen kan ikke lage disse selv, derfor må de tilføres jevnlig via mat eller kosttilskudd.

Omega-3 er en fellesbetegnelse på flere typer flerumettede fettsyrer som finnes i både fisk og planter. I planter finner vi den såkalt «korte» fettsyren ALA (alfalinolensyre), mens i fete fiskesorter finner vi de «lange» fettsyrebindingene slik som EPA (Eikosapentaensyre), DHA (Docosahexaensyre) og DPA (Docosapentaensyre). Det er spesielt disse lange fettsyrebindingene som er svært viktig for hjerte, hjerne, syn, muskler og ledd.

Hvorfor er Omega-3 så viktig for meg?

Kroppen vår er en fantastisk innretning, og for at den skal virke best mulig, må den få god næring, og pleies med kjærlighet og omsorg. Da får den de beste forutsetninger for å holde seg frisk.

Kroppen består av millioner av celler som har forskjellige funksjoner, og det fascinerende med cellene er at de fornyer seg hele tiden. Omega-3 er essensielle fettsyrer som kroppen og cellene våre er helt avhengige av. Hjernen vår for eksempel, består av mer enn 60 % fettstoffer og trenger stadig påfyll av nytt «drivstoff» i form av essensielle fettsyrer for å holde seg frisk og funksjonell.

Blant de ulike Omega-3 fettsyrene er det spesielt DHA og EPA som skiller seg ut. Basert på den store mengden av positive studier har EUs organ for matsikkerhet (EFSA) godkjent følgende helsepåstander for DHA og EPA.

Godt for hjertet: EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Denne positive helseeffekten oppnås ved daglig inntak av tilsammen 250 mg av DHA og EPA.

Godt for hjernen: Omega-3 fettsyren DHA er vitenskapelig anerkjent som viktig for hjernen. Den positive helseeffekten oppnås ved daglig inntak av 250 mg DHA.

Godt for synet: Omega 3-fettsyrene EPA og DHA er viktige fettsyrer i cellemembranen i alle kroppens celler. DHA er det spesielt mye av i nerveceller, hjernen og øyets netthinne. Fettsyren DHA er spesielt viktig for å bevare et velfungerende syn.

Hva er D- vitamin?

D-vitamin, også kalt solskinnsvitaminet, er et fettløselig vitamin som kroppen vår produserer selv, ved eksponering for sollys. Som næringsstoff er D-vitamin i en klasse for seg selv, og har en rekke viktige funksjoner for kroppen din.

Hvorfor trenger jeg D-vitamin?

D-vitamin har en viktig jobb i kroppen din. Det gjør at kroppen tar opp kalsium fra maten du spiser. Dermed får kroppen det byggematerialet den trenger for å bygge og vedlikeholde et sterkt skjelett. Mangel på D-vitamin kan føre til svakere muskler og benbygning, og det er vitenskapelig bevist at det er en sammenheng mellom inntak av D-vitamin og opprettholdelsen av en normal muskelfunksjon og benbygning. I tillegg er D-vitaminet med på å styrke immunforsvaret ditt.

Hvor ofte må jeg spise fet fisk for å få nok Omega-3?

For å få i deg nok Omega-3 bør du spise fet fisk minst tre ganger i uka. Det er viktig å huske på at fisken bør tilberedes på en slik måte at fettsyrene bevares. Derfor er det viktig å ikke bruke for høy temperatur eller steke og koke for lenge. Da blir nemlig de gode og sunne Omega-3 fettsyrene ødelagt. Spiser man fet fisk sjeldnere, er det lurt å ta et kosttilskudd med Omega-3 i tillegg.

Kan barna mine få Omega-3?

Barn kan med fordel få Omega-3 daglig. Omega-3 er viktig for hjernen, og dens evne til å tilegne seg kunnskap. DHA-fettsyrene er særlig viktige for en hjerne i utvikling. Et barn som vokser har derfor behov for jevnlig tilførsel av disse essensielle fettsyrene gjennom kosten.

Jeg merker jo ingen forskjell, så hvorfor skal jeg da ta Omega-3?

De beste plagene er de du aldri får. Omega-3 er først og fremst forebyggende. Hvis du ikke hadde noen store plager når du startet med Omega-3 tilskudd, så er det heller ikke å forvente at du skal kjenne noen store forskjeller. Men det som er viktig å huske på, er at du gir kroppen din mer motstandskraft og styrke til å holde seg frisk. Dersom du allerede har en del plager, er det større sannsynlighet for å merke forskjell etter noen måneder med tilskudd.

Hva skal jeg velge og hva bør jeg tenke på?

Det finnes mange Omega-3 tilskudd på markedet. Det som er viktig når du skal velge, er at du kan stole på at produktet har en høy standard, at råvarene er ferske og at produksjonen skjer i tråd med gjeldende lover og regler.

Sørg for å velge et produkt som har en ideell blanding av EPA og DHA. DHA bidrar til å opprettholde en normal hjernefunksjon og et normalt syn, mens DHA og EPA begge er viktige fordi de bidrar til hjertets normale funksjon.

OmegaMed Extra er kosttilskuddet for deg som ønsker topp kvalitet til fast lavpris.

Hva inneholder OmegaMed Extra?

OmegaMed Extra - 300 kapsler

Nettovekt/nettovikt: 210g
NO/SE: Deklarasjon pr 2 kapsler:

Innhold per døgndose:
Fiskeolje/ Fiskolja 1000 mg
Hvorav/ Varav:
Omega-3 650 mg
-EPA (eikosapentaensyre) 330 mg
-DHA (dokosaheksaensyre) 220 mg
Vitamin E 12 mg (100 %)*
Vitamin D 5 μg (100 %)*
*% av referanseinntak/referensintag

Ingredienser: Fiskeolje/Fiskolja, gelatin,konsistensbevarer/konsistensbevarande medel (glyserol), dl-alfa-tokoferol, retinylpalmitat, kolekalsiferol/kolekalciferol.


Er det noen ettersmak?

Våre Omega-3 produkter fremstilles i en prosess som tar vare på de essensielle fettsyrene på en skånsom og optimal måte. Deretter blir de kapslet inn i gelatin av beste kvalitet, som sørger for at oljen holder seg frisk og holdbarheten blir optimal. OmegaMed Extra er tilnærmet lukt- og smaksfri.

Hvorfor bruker dere ikke vegetabilsk gelatin?

Vi bruker ikke vegetabilsk gelatin fordi det rett og slett ikke har de samme egenskapene som svinegelatin. Det har ikke like god evne til å bevare fettsyrene i Omega-3 oljen, elastisiteten er ikke like bra og holdbarheten er mye dårligere.

Hva består gelatinet i?

Gelatinet i våre produkter er fremstilt fra svin, som har de beste egenskapene i forhold til å bevare fettsyrene. Svinegelatin tåler temperatursvingninger godt, og er mer elastisk enn andre sammenlignbare gelatintyper.

Hvordan er holdbarheten?

Alle våre produkter merkes med et batchnummer (produksjonsnummer) og best før dato. Normal holdbarhet er 2 år fra produksjonsdato. Råvarene til våre Omega-3 produkter er prosessert på en skånsom måte som gjør at fettsyrene bevares best mulig. Deretter kapsles de inn i en spesiell type gelatin som sammen med antioksidanter bidrar til optimal holdbarhet.

Hvor blir NaturaMed Pharmas Omega-3 produsert?

Våre Omega-3 produkter blir fremstilt hos Pharmatech AS i Fredrikstad. Pharmatech ble etablert av Geir Lund i 1987, og er i dag ledende innen produksjon av kosttilskudd i Norge og Skandinavia. OmegaMed Extra er produsert i Norge i henhold til gjeldende kvalitetskrav, for din trygghet. OmegaMed Extra inneholder kun førsteklasses råvarer, nøye utvalgt og sammensatt for at du skal få et produkt av aller beste kvalitet. Produksjonen skjer i henhold til gjeldende lovverk og de strenge kravene som Mattilsynet stiller. Pharmatechs leverandører av råvarer må etterleve et EU direktiv som innbefatter kvalitetskrav til blant annet renhet, produksjonsprosess, kjøleanlegg i fiskebåtene og frakt av råvarer.

Hvorfor er det en fordel å abonnere på kosttilskudd?

Det viser seg at de som abonnerer på kosttilskudd husker å spise det oftere enn de som kjøper det i butikken. Et abonnement sikrer deg et jevnt daglig inntak, og du slipper opphold som kommer av at man glemmer å kjøpe en ny boks i butikken. NaturaMed Pharma er en av Nordens største leverandører av Omega-3 kosttilskudd, og du kan når som helst kontakte oss for å avslutte abonnementet eller tilpasse dine forsendelser.

Hvordan kan dere tilby en så gunstig pris på OmegaMed Extra uten å gå på bekostning av kvalitet?

Svaret er enkelt. Du får OmegaMed Extra med Omega-3 og vitamin D og E til svært gunstig fast lavpris fordi vi har optimalisert utvinningsprosessen, og engasjert oss i alle detaljer fra fersk fisk til kosttilskuddet er hjemme i din postkasse. Det er produsert i Norge, renset etter strenge kvalitetsstandarder og nøye kontrollert. Som abonnent får du det direkte hjem hver 5. måned, uten fordyrende mellomledd.

Hvordan betaler jeg for varen?

Betaling skjer etterskuddsvis. Vi ber deg vennligst bruke den vedlagte giroen ved innbetaling. Påfør KID nr. ved annen betalingsmåte. For å unngå høye gebyrer ved for sen betaling ber vi deg vennligst overholde betalingsfristen. Ved utelatt betaling vil du bli belastet med den lovfestede påminnelsesavgift som til enhver tid er gjeldende.

Kan jeg stoppe abonnementet for en periode?

Ja, du kan når som helst hoppe over en forsendelse, utsette eller stoppe abonnementet. En oppsigelse må være kundeservice i hende senest 14 dager før neste utsendelse. Ta kontakt med vår hyggelige kundeservice på telefon 32 21 60 00.

Kan jeg angre kjøpet?

Ja, du kan angre innen 14 dager etter at du har mottatt den første forsendelsen. Returretten gjelder kun hvis varen og eventuell gave returneres i den stand du mottok dem, i ubrutt forpakning. Angrerettskjemaet ligger vedlagt i velkomstpakken. Angrerettskjemaet fylles inn med din kontaktinformasjon og legges ved din returnerte vare. Du må selv betale returporto.

Hvordan fungerer abonnementsordningen?

Dersom du blir fornøyd med OmegaMed Extra, og ønsker å fortsette abonnementet, mottar du regelmessige forsendelser til samme gunstige faste lavpris, direkte til din postkasse innen forrige forpakning er tom – enkelt, praktisk og lettvint for deg! Det koster ingenting å være medlem hos oss, og du bestemmer selv når du ønsker å få tilsendt en ekstra forsendelse, utsette neste pakke eller stoppe abonnementet.

OmegaMed Extra Flaske