Når man ikke spiser så mye fisk som kroppen trenger

Av Pia Seeberg, fysisk og mental trener, forfatter og driver av bloggen piaseeberg.no

Nye nasjonale undersøkelser viser at vi stadig spiser mindre fisk i Norge, og det betyr mindre av de sunne omega-3-fettsyrene i det daglige. Det kan derfor være gunstig for de aller fleste å supplere med et omega-3-tilskudd.

Inntak av sunne omega-3-fettstyrer er særlig viktig for hjernen, slik at vi kan opprettholde god konsentrasjon, hukommelse og evnen til å lære. Omega-3 er også viktig for hjertet og synet ditt.

Med én flaske OmegaMed Extra får du i deg alle de viktigste næringsstoffene – enklere blir det ikke!

Må fiskeprodukter smake vondt?

Kapslene er små nok til at de glir rett ned, og jeg går ikke og raper fiskesmak dagen lang (excuse me, men det kan jo fort skje).

Ofte pleier jeg å klippe opp kapslene for å kjenne om det lukter rart, det er ofte en indikasjon på at det er noe funky med oljen.

Hver gang jeg har gjort det med disse har det luktet… Ingenting. Akkurat som det skal.

Utgjør det egentlig en så stor forskjell?

Jeg er mye mindre syk etter at jeg begynte med forsterkninger i form av tilskudd, og selv om dette kun er min subjektive mening, tror jeg virkelig at våre hverdagsstressede superkropper har godt av litt forsterkninger i form av smarte kosttilskudd.

Omega 3 og D-vitamin er noe vi vet at vi bør få i oss, og hvis du er som meg og ikke spiser fisk hver eneste dag, så kan det være smart å vurdere tilskudd.

Hvorfor Omega-3?

Norske helsemyndigheter anbefaler minst 1-2 gram omega-3 hver dag, som kan komme fra både sjømat og planter, slik som rapsolje og frø, fisk eller tilskudd, som jeg velger.

Det er blant annet omega-3-fettsyrene EPA og DHA som spiller en stor rolle i mange prosesser i kroppen, som styrker immunforsvaret og minske betennelser.

Les mer om Pias erfaringer med OmegaMed Extra på bloggen hennes