Omega-3 – en naturlig del av familiens hverdag

Omega-3 er viktig for utviklingen av både hjernen, nerve- og synsfunksjonen vår og denne prosessen starter allerede før vi blir født. Derfor blir gravide anbefalt å spise fet fisk slik at de får i seg nok essensielle fettsyrer, og spesielt viktig er Omega-3 fettsyrene.

Omega-3 fettsyrer er det vi kaller for essensielle, det vi si at de er livsviktige for oss, men kroppen vår kan ikke selv produsere dem. Derfor må vi få dem i oss via det vi spiser og drikker.

For å dekke behovet for Omega-3 bør vi spise fet fisk minimum 2 ganger per uke, og det gjelder både voksne og barn. Dessverre viser trenden at vi spiser mindre og mindre sjømat, og nedgangen er særlig synlig blant de yngste konsumentene.

Tall fra Norges Sjømatråd fra 2019 viste at en gjennomsnittlig femtenåring spiser mer godteri enn fisk, og nær fire ganger mer rødt kjøtt enn hva de spiser av sjømat, og nedgangen i forbruk av sjømat generelt var på hele 15 % i forhold til året før.

Hjernen trenger Omega-3

Hjernen, som utgjør om lag 2 % av menneskets kroppsvekt, er det mest fettrike organet i kroppen vår.

Om lag 60 % av hjernen består av fett, 20 % av dette igjen består av den umettede fettsyren DHA. Størrelsen på vår hjerne skiller oss vesentlig fra hjernen hos store dyr, slik som okser og neshorn, hvor hjernen utgjør mindre enn en promille av den totale kroppsvekten.

Så hva er det som gjør at vår hjerne har utviklet seg til det fantastiske instrumentet den er? Årsaken er rett og slett tilgangen på fisk og alger. Sjømat har et svært høyt innhold av Omega-3 fettsyrer som er nødvendige for at hjernen skal fungere optimalt.

Omega-3 kan gjøre godt for hjerte og kretsløp

Viktigheten av Omega-3 fettsyrer er bekreftet i en rekke undersøkelser verden over, og studier viser at den beste typen Omega-3 er den som kommer fra havet i form av Omega-3 fettsyrene EPA og DHA.

Omega-3 fettsyrene kan ha en positiv effekt på hjerteaktiviteten og på fettsammensetningen i blodet, og dermed hjelpe til med å bevare et friskt hjerte og et sunt kretsløp.

Like viktig hele livet

De beste plagene er de du aldri får, derfor er det viktig å forebygge. Når du spiser fet fisk eller tar Omega-3 tilskudd, øker du nivåene i kroppen som igjen bidrar til å ta vare på hjernen, hjertet og synet ditt.

Det å holde seg frisk er nøkkelen til et aktivt liv og står høyest på ønskelisten til de fleste av oss. Derfor bør Omega-3 være en naturlig del av hele familiens hverdag, hver eneste dag!

Så ta vare på deg selv, og på de du har rundt deg og la OmegaMed Extra være et selvfølgelig og naturlig innhold i dagens meny.